Anashkaloni përmbajtjen kryesore

Një fiksim me jetëgjatësinë

Është koha të kërkojmë më shumë nga kompanitë që patronizojmë dhe produktet që blejmë, të dyja për hir të shëndetit tonë dhe të planetit tonë. 

Të gjithë duam komoditet. Me programet tona të ngarkuara dhe stilet e shpejta të jetës, nuk është çudi që shumë prej nesh po kthehen nga porositja e artikujve online sesa të shkuarit në dyqan vetë. Por a na shërben vërtet ky komoditet neve apo planetit në planin afatgjatë? Kur porositim online, humbim shansin për ta provuar produktin para blerjes. Politikat e kthimit me transport falas mund ta anulojnë këtë konsideratë; megjithatë, një aspekt i neglizhuar i shumë politikave të kthimit është ajo se çfarë ndodh me një artikull pasi të kthehet.

Sipas një raporti të botuar në Wall Street Journal, “Ndonjëherë shitësit me pakicë e kanë më të lehtë t'i hedhin mallrat e kthyera.” Në disa raste, siç do të ishte në rastin e shitësve me pakicë të dyshekëve, ka një detyrim ligjor për të hedhur produktet e kthyera për shkak të arsyeve shëndetësore dhe higjienike. Prandaj, ndonëse ajo prova 100 netësh mund të duket tërheqëse në pamje të parë, një vështrim më i thellë tregon të vërtetën shpërdoruese që shtrihet nën të.

Këshilli i Riciklimit të Dyshekut llogarit se rreth 15-20 milionë dyshekë dhe shtretër kuti hidhen çdo vit në SHBA, ku secila pjesë zë rreth 12 metër kub ose më shumë. Një numër që projektohet të jetë në rritje me shitësit e rinj me pakicë të dyshekëve-në-kuti që ofrojnë prova të gjata në shtëpi dhe politika të zgjatura kthimi. Rritja e numrit të dyshekëve që përfundojnë në landfille do të thotë shpërndarje e lëndëve të dëmshme kimike në mjedis dhe taksa më të larta si rezultat i kohës, përpjekjes dhe hapësirës që kërkohet për t'i hedhur ato. Nuk është e vështirë të peshohen efektet e mbetjeve të këtij lloji që kanë në planet.

Shëndeti mjedisor lidhet ngushtë me shëndetin njerëzor. Ngaqë ne bashkëveprojmë shumë afër me mjedisin tonë, ndotësit e tokës mund të bëhen lëndë të rrezikshme për shëndetin e njeriut. Ne mësojmë vazhdimisht më shumë sesi ekspozimi ndaj toksinave në mjedis, përfshirë shumë artikujt me të cilët bashkëveprojmë çdo ditë të vetme, mund të jetë i dëmshëm për shëndetin dhe mirëqenien tonë. Në industrinë e dyshekëve është po aq e rëndësishme të kërkoni produkte që promovojnë shëndetin jo vetëm duke ju ndihmuar të arrini gjumë të thellë përtëritës, por edhe duke qenë të ndërgjegjshëm për përdorimin e materialeve cilësore që promovojnë shëndetin, ndërkohë që merrni parasysh ndikimin përfundimtar në mjedis.

Në DUX, ne besojmë se përgjegjësia fillon me integritetin e produktiti. Ne kujdesemi për jetëgjatësinë, në fakt jemi të fiksuar pas saj sepse lidhet me shëndetin tonë, me çdo produkt që shesim dhe mirëqënien afatgjate të planetit tonë. Dizajni novator i Shtratit DUX merr parasysh çdo pikë të këtij trekëndëshi.

Dihet tashmë që Shtrati DUX është i dizajnuar për të ofruar nivel të pakrahasueshëm të mbështetjes ergonomike për gjumë të thellë dhe përtëritës. Ajo çfarë njihet më pak është qëndrimi ynë ndaj mjedisit. Së pari, jemi edhe një herë mbartës krenar të Certifikatës Oeko-Tex 100. Oeko-Tex Standard 100 është një sistem i pavarur testimi dhe certifikimi për materialet e para tekstile, produktet e ndërmjetme dhe ato përfundimtare në të gjitha fazat e prodhimit. Kur zgjidhni DUX mund të siguroheni se do të flini në një shtrat që plotëson kërkesat e rrepta njerëzore-ekologjike pasi nuk përmban fare substanca ose toksina të pashëndetshme ose të dëmshme.

Përveç kësaj, dizajni novator i shtratit DUX përbëhet nga elementë të personalizuar. Lartësitë dhe stilet e ndryshme të këmbëve mund të vidhosen direkt në bazën tonë të pishës suedeze që rritet ngadalë, shtresa jonë e sipërme nuk kapet pas shtratit, pjesa e sipërme e dyshekut zbërthehet për të lejuar aksesin në Sistemin Pascal të Mbështetjes së Personalizuar dhe bazat e dyfishta të sustave veprojnë në mënyrë të pavarur nga njëra-tjetra. Këta elementë të personalizuar janë të zëvendësueshëm dhe disa madje të përmirësueshëm. Rezultati është një shtrat që jo vetëm mund të restaurohet, por mund edhe të përmirësohet ndër vite me daljen e aksesorëve të rinj dhe novacioneve të reja teknologjike.

Dizajni ynë novator i rinovueshëm do të thotë se Shtrati DUX mund të jetë shtrati i fundit që do t'ju duhet ndonjëherë. Në fakt, në Suedi ato shpesh kalojnë nga njëri brez në tjetrin. Kjo, bashkuar me materialet e cilësisë më të lartë krijojnë një shtrat që është bërë për të zgjatur. Dhe, e thënë thjeshtë, sa më gjatë të zgjasë një shtrat aq më pak do të përfundojnë në landfille.

Bëni një zgjedhje të informuar se ku e kaloni një të tretën e jetës suaj. Gjeni një dyqan dhe përjetoni diferencën DUX.

Të ngjashme