Anashkaloni përmbajtjen kryesore

Projektuesit tanë

CLAESSON KOIVISTO RUNE

Claesson Koivisto Rune është një partneritet arkitekturor suedez i themeluar në Stokholm në 1995 nga Mårten Claesson, Eero Koivisto dhe Ola Rune. Nisi si një firmë arkitekturore, por që prej atëherë është bërë një zyrë me vlerësim ndërkombëtar multi-disiplinor me një theks të barabartë tek arkitektura dhe dizajni.

DUX është marka më e mirë e mobilieve që ka dalë ndonjëherë nga Suedia dhe me një vlerësim ndërkombëtar që në fakt rezervohet vetëm për një numër të vogël markash italiane.

MÅRTEN CLAESSON, EERO KOIVISTO DHE OLA RUNE

Historia e Claesson Koivisto Rune

MÅRTEN CLAESSON, EERO KOIVISTO DHE OLA RUNE u bënë miq thuajse 30 vjet më parë kur u njohën në Konstfack, Universiteti i Arteve, Zanateve dhe Dizajnit në Stokholm. Në 1995 ata hapën një zyrë arkitekturore. Sot Claesson Koivisto Rune është studio arkitekture dhe projektimi e njohur në mbarë botën. Projektet e fundit të Claesson Koivisto Rune përfshijnë riprojektimin e një godine banke për të krijuar një hotel butik në Tokio, rinovimin e të mrekullueshmit Grand Hotel Terminus në Bergen të Norvegjisë dhe projektimin e një sërë mobiliesh ekskluzive druri që prodhohen me dorë në Japoni.

Debutimin e tyre për DUX projektuesit e bënë në 2017 me Koleksionin Claesson Koivisto Rune. Frymëzuar nga ndikimet ndërkombëtare, projektimet e tyre elegante qëndrojnë këndshëm ngjitur me ikonat DUX të Bruno Mathsson, të cilat janë disa prej mobilimeve më klasike suedeze të shekullit 20. "Është bukur të jesh në një kompani kaq të jashtëzakonshme dhe për më tepër, Çmimin Bruno Mathsson për 2015 e morëm ne," thotë Ola Rune. Karrigia Anita, e cila përshkruhet si "Nordike për sa kohë është prej druri", është pjesë e koleksionit. "Ngaqë korniza është e ashpër, mund të konsiderohet si një kolltuk në formën e një karrigeje druri. Nuk është se zë shumë volum dhome dhe forma gjysmërrethore e bën të lehtë pozicionimin", thotë Mårten Claesson.

"Për më tepër, është pak më e gjerë dhe e ulët se kolltuqet e tjera. Jo dhe aq e ngushtë dhe e lartë, por më tepër horizontale", vazhdon Eero Koivisto. Jastëkët e pjesës së uljes kanë unazat e njohura spirale DUX për të siguruar komoditet. Tavolina Lunaria është prej frashri i vajosur me dyll me një sipërfaqe të çrregullt që të kujton hënën. Shkon shumë mirë me karrigen e drurit Anita. Divani elegant, luksoz dhe relaksues Alicia është prej pjesëve që mund të kombinohen në një sërë mënyrash. Baza është prej sistemit unik të sustave spirale DUX.

"Kjo teknologji na ka lejuar të krijojmë një divan që është më komod se çdo divan tjetër në treg kudo në botë dhe kjo është një arritje fantastike! Nuk 'uleni në të' siç do të bënit me një divan të zakonshëm me mbushje. Sustat tunden gjithmonë." "Është një formë e vërtetë skulpture", thotë Mårten Claesson. Claesson Koivisto Rune ka fituar shumë çmime dhe vlerësime në dekadën e fundit. Përveç Çmimit prestigjioz Bruno Mathsson, studioja ka shpallur Projektuesin e Vitit (2011) nga Elle Decoration, Mobilien e Vitit (2012) dhe Produktin e Vitit (2018) të Dhomës së Gjumit dhe është shpallur Projektuesi i Vitit dhe Ulja më e Mirë (2014) nga Elle Decor Italia. Është studioja e parë që merr çmimin e mirënjohur ndërkombëtar Red Dot Design Award në më shumë se pesë kategori, duke përfshirë arkitekturën.

Mobiliet DUX projektuar nga Claesson Koivisto Rune

Projektues tjerë të DUX