Anashkaloni përmbajtjen kryesore

Marshim në Kungsleden, Suedi

Kungsleden është një prej shtigjeve më të mira të marshimit në botë. Grykëderdhjet e thella mbushin majat e harlisura të maleve dhe përrenjtë e valëzuar malorë bëhen rrëpira shkumëzuese.

Suedia ka një prej shtigjeve më të mira të marshimit në botë - Kungsleden, një vijë spektakolare 435 km terreni. Ndërsa udhëtimi në këmbë në tërësinë e tij kërkon mjaft përkushtim, shtrirje të ndryshme të shtegut mund të shijohen për kohë më të menaxhueshme. 

Thuhet se marshimi në Kungsleden, njohur ndryshe si Shtegu i Mbretërve, është pika më e afërt që mund t'i afroheni parajsës së një udhëtari me çantë në shpinë. Pjesët veriore të Kungsleden janë të pajisura me kasolle të rehatshme rreth një ditë ecje larg nga njëra-tjetra, një fakt që e bën më të lehtë ecjen e shpejtë, ose nëse keni kohë, me një ritëm më pak të ulët. Një tjetër tërheqje e mahnitshme është se mund të krijoni kampin tuaj thuajse kudo - ngjitur me një° akullnajë të vogël në anën e luginës, poshtë afër pellgut të tundrës apo ngjitur me lumenjtë gumëzhitës.

 

"PRANVERA DHE VJESHTA JANË FANTASTIKE DHE MUND TË KONSIDEROHEN SI KOHA MË E MIRË PËR TË VIZITUAR SUEDINË, THJESHT SEPSE MUND TË SHIJONI MOTIN E MIRË, POR TË SHMANGNI TURMAT E NJERËZVE DHE TË PËRJETONI THUAJSE GJITHÇKA PËRVEÇ DIELLIT TË MESNATËS DHE DRITAVE VERIORE."

– Alex Waltner - Nomad suedez,°Periudhat më të mira për të vizituar Suedinë

Për të mësuar më shumë rreth shtegut Kungsleden, lexoni °
MBRETI I TË GJITHA SHTIGJEVE MALORE! nga Göran Wallin.

Plus, këtu keni një listë interaktive të°7 SHTIGJEVE MAHNITËSE TË MARSHIMIT NË SUEDI °nga udhëtari skandinav, një botim i Linjave Ajrore Skandinave. 

Të ngjashme