Anashkaloni përmbajtjen kryesore

Cili është qëndrimi i duhur në gjumë?

E vetmja mënyrë për të bërë një gjumë të thellë e të qetë natën është përmes qëndrimit të duhur në gjumë.   Shpina juaj duhet të çlodhet në një pozicion më natyral, të rehatshëm dhe trupi juaj duhet të mbështetet në mënyrë të barabartë në të gjithë gjatësinë e tij. Shumica dërrmuese e dyshekëve në treg ju detyrojnë të bëni kompromis me të dy këta faktorë të rëndësishëm.

Nëse flini në një shtrat që është shumë i fortë, trupi juaj, jo shtrati, bën punën. Shpatullat dhe ijët tuaja nuk janë në gjendje të zhyten përbrenda, por përkulen drejt njëra-tjetrës, duke krijuar kështu një shpinë të shtypur të lakuar. Në një shtrat që është shumë i butë trupi juaj zhytet në një pozicion hamaku, duke i bërë shpatullat dhe ijët të shtrëngohen përbrenda dhe shpinën të lakohet.

Fjetja me një shpinë të lakuar jo vetëm që krijon një trysni të madhe mbi nyjat, por krijon edhe shtypje të përqendruar kryesisht në zonën ku lidhet vertebra e poshtme e shpinës me pelvisin. Kjo në fund mund të përkeqësojë dhe madje të çojë në dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës.  Për më tepër, muskujt tuaj do të qëndrojnë të tendosur gjithë natën në përpjekje për të mbrojtur shpinën, duke mos pasur kurrë mundësinë për t'u qetësuar dhe shëruar plotësisht.

Fjetja në një shtrat që nuk konturon dhe nuk ju mbështet në mënyrë të barabartë mund të krijojë pika trysnie që shkaktojnë qarkullim të dobët. Lënia e trupit pa rrjedhën e duhur të gjakut dhe oksigjenit mund të krijojë mpirje, ndjesi shpimi dhe mund t'ia heqë muskujve tuaj mundësinë për të luftuar lodhjen dhe pezmatimin. Trupi juaj do ta kalojë natën vazhdimisht duke u përshtatur, në përpjekje për t'u rehatuar dhe duke mos arritur kurrë gjumin e thellë restaurues.

Sistemi unik i vazhdueshëm spiral i shtratit DUX konturohet dhe përshtatet në mënyrë dinamike me formën dhe lëvizjet e trupit tuaj gjatë natës. Dizajni i tij revolucionar i sustave është aq fleksibël sa për t'i lejuar shpatullat dhe ijët të zhyten brenda, ndërkohë elastik mjaft për t'ju suportuar pjesën e poshtme të shpinës. Në një Shtrat DUX shpina juaj pushon në një pozicion të relaksuar natyral, duke lejuar muskujt të rigjenerohen dhe rimëkëmben gjatë natës.

Ndjeni dallimin

Nuk ka mënyrë më të mirë për të provuar Shtratin DUX sesa në jetën reale. Largoni të gjitha dyshimet. Gjeni dyqanin më të afërt dhe shikojeni vetë.

Gjeni një showroom

Të ngjashme