Anashkaloni përmbajtjen kryesore

Projektuesi ynë

Carl Hansen & Søn

Prodhuesi danez i mobilieve Carl Hansen & Søn dhe DUX ndajnë një traditë të përbashkët për mjeshtërinë dhe dizajnin. Së bashku kemi pasur mundësinë të risjellim në jetë një shtrat fantastik i projektuar nga Børge Mogensen në fund të viteve '50. Mjeshtëria shfaqet në gjithçka nga dysheku te korniza prej druri që depërton në dizajn, duke krijuar komoditet në një shtrat që duhet provuar.

Si DUX, Carl Hansen & Søn është një kompani me zotërim familjar me traditë të gjatë mjeshtërie të dedikuar dhe të bukur. Prej kohësh dëshira jonë ka qenë mobilimi i të gjitha dhomave në shtëpi.  Kjo është hera e parë që kemi prezantuar një shtrat. Me shtimin e shtratit, bëhet po ashtu i mundur mobilimi i dhomave të gjumit dhe i të gjitha dhomave të hotelit me koleksionin tonë, veçanërisht me përzgjedhjen tonë të mobilieve Børge Mogensen, e cila është tepër unike.

Knud Erik Hansen, drejtori i përgjithshëm i Carl Hansen & Søn

Historia e Carl Hansen

Në vitet 1950, Børge Mogensen dizajnoi një koleksion për Carl Hansen & Søn që përfshinte një shtrat. Në 2020, ky koleksion që nuk ka dalë kurrë në treg më parë u rizbulua në arkivat e pasura të kompanisë daneze të projektimit. Carl Hansen & Søn kontaktoi DUX dhe kështu nisi bashkëpunimi. Dysheku CH18 DUX është i projektuar në mënyrë unike për të plotësuar komoditetin e shtratit. Mjeshtëria e Carl Hansen & Søn e kombinuar me komoditetin e DUX ka prodhuar një shtrat të përsosur. Shtrati ka shumë detaje karakteristike të Børge Mogensen, duke përfshirë këndet e dukshme dhe të gdhendura bukur që kërkojnë përpikmëri të madhe dhe mjeshtëri të kujdesshme.

Fokusi i Børge Mogensen te krijimi i projektimeve që zgjatin për breza me radhë është gjithashtu e dukshme te shtrati, i cili ka një kornizë të fortë lisi dhe jastëkë drejtkëndësh dhe cilindrik me rripa në lëkurë bazë, të cilat kompletojnë dizajnin. Dysheku DUX ka një bërthamë unazash që është zhvilluar në mënyrë të veçantë për bashkëpunimin. Dysheku shitet vetëm së bashku me Carl Hansen & Søn BM0555. Shtrati është gjithashtu në dispozicion me tre sete fundore për përdorim si një divan i kombinuar dhe shtrat shtesë.

PROJEKTUESI Børge Mogensen (1914-1972) ishte një pionier i dizajnit demokratik dhe njihej si 'projektues i popullit' – pjesërisht për shkak të personalitetit të tij angazhues, por edhe për shkak se ai ka dizajnuar mobilie cilësore që ishin brenda mundësive të popullit. Dizajni demokratik i Mogensen përfshinte mobilie të thjeshta dhe funksionale druri, me estetikë të ëmbël dhe ndërtim të fortë nga materialet cilësore.

Mobiliet DUX të projektuara nga Carl Hansen & Søn

Projektues tjerë të DUX