Anashkaloni përmbajtjen kryesore

Miti i krevatit të fortë

A e dini pse ju kanë thënë që fjetja në një krevat të fortë ju bën mirë? Historikisht dyshekët bëheshin me materiale që kompresoheshin. Kjo i bënte dyshekët të binin në mes duke i detyruar njerëzit të flinin në një pozicion hamoku. Jo çuditërisht njerëzit ankoheshin për dhimbje në shpinë dhe qafë dhe si mjekim u thoshin të vinin një dërrasë nën dyshek për mbështetje. Kështu, lindi miti i krevatit të fortë.

Si rezultat, një konceptim të gabuar që kanë njerëzit kur zgjedhin një dyshek sot është se e ngatërrojnë fjalën "e fortë" me fjalën "mbështetëse". Fatkeqësisht, një krevat që është shumë i fortë e detyron trupin tuaj të përshtatet me të kur duhet të jetë e kundërta. Një krevat i fortë jo vetëm krijon pika trysnie që mund të ndalojnë qarkullimin, por edhe e bën të pamundur virtualisht t'ju drejtojë shpinën.

Një dyshek shumë i fortë nuk i lejon shpatullat dhe ijët të zhyten brenda. Prandaj, do të funksionojë kundër trupit tuaj, duke i bërë shpatullat dhe ijët tuaja të mbërthehen përbrenda, duke e detyruar shpinën të kalojë në një pozicion të panatyrshëm. Trysnia nga kjo gjë mund të krijojë presion të fortë në pjesën e poshtme të shpinës, veçanërisht në zonën e mesit ku shpina takohet me kockën e legenit.

Anasjelltas, një dyshek që është shumë i butë nuk ofron mbështetje të përshtatshme. Trupi juaj përfundon në një pozicion hamaku duke i bërë shpatullat dhe ijët të shtrëngohen sërish përbrenda, duke bërë përkuljen e shpinës. Si me krevatin e fortë, kjo përkulje e vë pjesën e poshtme të shpinës nën trysni dhe mund t'i shkaktojë muskujt të qëndrojnë të tensionuar gjithë natën në përpjekje për të mbrojtur shpinën tuaj.

Hyni në krevatin legjendar DUX nga Suedia. Qëllimi i çdo krevati DUX është drejtimi i shpinës për të ndihmuar në lehtësimin e dhimbjes së shpinës dhe për të shpërndarë peshën tuaj në mënyrë të barabartë për të maksimizuar qarkullimin. Çdo komponent është projektuar për të arritur qëndrimin e duhur të gjumit. Ky pozicion është i mundur vetëm nëse krevati juaj përshtatet dhe e mbështet trupin tuaj në të gjithë gjatësinë e tij në një mënyrë që e lejon shpinën tuaj të çlodhet në një pozicion natyral, lirshëm pingul me ijët dhe shpatullat tuaja. E vetmja mënyrë që shpina juaj të relaksohet plotësisht është kur shpina mbështetet në këtë pozicion.

Dhe, meqenëse dy lloje trupi nuk janë identikë, krevati DUX ka karakteristika të shumta që ju mundësojnë të personalizoni nivelin e mbështetjes në shpatullat, shpinën dhe këmbët tuaja bazuar në llojin e trupit, nevojën dhe preferencat tuaja. Kjo u mundëson dy personave me lloje tepër të ndryshme trupi dhe nevoja të personalizojnë anën tyre të krevatit. Nëse nevojat tuaja ndryshojnë me kalimin e kohës për shkak të shtatzënisë, një dëmtimi, apo moshës, mund ta përshtatni krevatin sipas këtyre rrethanave.

Në krevatin DUX rehatia juaj nuk ka më pse të jetë një kompromis.

Ndjeni dallimin

Nuk ka mënyrë më të mirë për të provuar Krevatin DUX sesa në jetën reale. Largoni të gjitha dyshimet. Gjeni dyqanin më të afërt dhe shikojeni vetë.

Gjeni dyqan